Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ρυζότο μέ κολοκυθάκια καί γραβιέρα

Φίλες μου,
από τήν πρώτη μέρα δημιουργίας αυτού τού
blog, είπα ότι έχει άμεση σχέση μέ τήν μόδα.
Δέν μπορείτε όμως νά αρνηθήτε οτι μόδα τής
εποχής είναι καί η μαγειρική.
Εξ'ού καί η κάτωθι συνταγή:

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
► 3 κουτ. σούπας βούτυρο
►4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
► 5 φλιτζάνια κολοκυθάκια ξυσμένα στον τρίφτη
► 3 ½ φλιτζάνια ρύζι Arborio ή τύπου Καρολίνα
► 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
► 5 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών
► 3 φύλλα δάφνη
► 2 φλιτζάνια χοντροξυσμένη πικάντικη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε
το σκόρδο με τα κολοκυθάκια, περίπου 10 λεπτά.
Βάλτε και το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατώστε.
Περιχύστε με το κρασί και με 3 φλιτζάνια ζωμό,
προσθέστε τη δάφνη και μόλις
το ρύζι αρχίσει να βράζει, μισοσκεπάστε την
κατσαρόλα και σιγοβράστε για συνολικά 15-20 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό, ζωμό ή κρασί.
Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε
το τυρί στο ρύζι. Σερβίρετε αμέσως.

asiminakatera@yahoo.com