Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αποριες για το χρωμα των λαχανικων

Φίλες μου ,

Γιατί να προτιμήσουμε μια κίτρινη πιπεριά από μια
πράσινη; Έχει διαφορά το άσπρο από το μοβ λάχανο;
Tι αποκαλύπτει το χρώμα των λαχανικών για την θρεπτική
τους αξία, αλλά και για την υγεία μας;

Τα κόκκινα προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα,
ενώ τα πορτοκαλοκίτρινα συμβάλλουν στην καλή υγεία των


ματιών μας .

Τά πράσινα λαχανικά κινητοποιούν τα γονίδια του συκωτιού.
Το κόκκινο καί τό ασπρο λάχανο είναι πηγή βιταμίνης C και
μαγγανίου. Παρ’ όλα αυτά, το μοβ λάχανο έχει περισσότερες
αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σε τι ξεχωρίζουν οι πράσινες πιπεριές από τις κίτρινες;
Η κίτρινη και η κόκκινη πιπεριά είναι πηγές βιταμινών Α,
Β6 και C.
Ποιο χρώμα λαχανικών και φρούτων να προτιμάμε;

Εάν θέλουμε να επιλέξουμε με γνώμονα την προστασία της
καρδιάς μας, τότε θα προτιμήσουμε τα κόκκινα, ενώ αν ο
στόχος μας είναι η θωράκιση των ματιών μας, τότε τα
πορτοκαλοκίτρινα λαχανικά και φρούτα είναι η ιδανική
επιλογή. Τα μοβ θεωρούνται ενισχυτικά για το ανοσοποιητικό
μας σύστημα, ενώ τα πράσινα χαρακτηρίζονται κατάλληλα για
την αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Καλό είναι λοιπόν νά
τρώμε καθημερινά μιά πολύχρωμη σαλάτα γιά προστασία του
οργανισμού!(vita.gr)