Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Νηστισιμο κεικ αμυγδαλου !

Φίλες μου,

η εποχη τής νηστείας ας μήν μάς στερήση από
τήν ευχαρίστηση ενός γλυκού.

Ποιός λοιπόν λέει οτι ενα κέικ νηστήσιμο δέν
είναι καί νόστιμο;

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μπλέντερ
100 γρ. αμύγδαλα, χονδροκομμένα
160 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
160γρ. χυμός πορτοκαλιού
170 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη


Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°
Σέ ενα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε
τα αμύγδαλα και τα φουρνίζουμε για 10 - 12 λεπτά,
έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό και
την άχνη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το
αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ
και την κανέλα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα,
προσθέτουμε και τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και
ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ.
και ύψους 5 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και
στο φούρνο, στους 170° C, για 50 - 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, πριν ξεφορμάρουμε.
Μολις κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πως να φτιαξετε τακουνια με glitter!

Φίλες μου
τό Πάσχα είναι πρό των πυλών!Γι'αυτό σας
στέλνω αυτό τό video.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!