Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Για να μην κατσει το σουφλε !

Φίλες μου,

αυτές τίς μέρες όλες προβληματιζόμαστε
τί θα μαγειρέψουμε.
Ένα βασικό μυστικό λοιπόν για όγκο στο
σουφλέ είναι το πολύ καλό χτύπημα των
ασπραδιών σε σφικτή μαρέγκα.

Για να μην χαθεί ο όγκος του σουφλέ
«στεγανοποιούμε» την επιφάνειά του, ώστε
ο ατμός στο εσωτερικό να μην διαφύγει.
Ετσι, ψήνουμε πρώτα το σουφλέ για λίγα λεπτά
στο γκριλ, ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα.

Τέλος, δεν ανοίγουμε ΠΟΤΕ την πόρτα του
φούρνου για να δούμε αν φούσκωσε γιατί ο
κρύος αέρας που θα εισέλθει στο φούρνο θα
ξεφουσκώσει το σουφλέ στη στιγμή.

asiminakatera@yahoo.com