Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η κρεμμυδόπιτα του Τρυπα

Μιά καλοκαιρινή συνταγή γιά ουζάκι.
Υλικά:

- 2 κιλά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 250-300γρ. κεφαλοτύρι ρεγκάτο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά μέχρι
να πάρει χρώμα,προσθέτω το τυρί, χτυπάω την κρέμα
γάλακτος με τα αυγά και τα προσθέτω στο μίγμα.
Στρώνω 500γρ. φύλλα κρούστας στο ταψί μου.
Βάζω το μίγμα ανάμεσα και τυλίγω τα φύλλα γύρω στις άκρες.
Ρίχνω μία χούφτα σουσάμι από πανω και βρέχω την πίτα.
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά
στους 180 βαθμούς.(Jeeny.gr)

asiminakatera@yahoo.com